مرکز عملیات شبکه (NOC)

مرکز عملیات شبکه (NOC) یک مکان متمرکز است که تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند به طور مداوم بر عملکرد و سلامت یک شبکه نظارت کنند. NOC به عنوان اولین خط دفاعی در برابر اختلالات و خرابی های شبکه عمل می کند.

سازمان‌ها از طریق NOC  دید کاملی را در شبکه خود به دست می‌آورند، بنابراین می‌توانند ناهنجاری‌ها را شناسایی کنند و یا اقداماتی را برای جلوگیری از مشکلات انجام دهند یا مسائل را به محض ظهور حل کنند. NOC بر زیرساخت‌ها و تجهیزات (از سیم‌کشی تا سرورها)، سیستم‌های بی‌سیم، پایگاه‌های داده، فایروال‌ها، دستگاه‌های مختلف شبکه مرتبط (از جمله دستگاه‌های IoT و تلفن‌های هوشمند)، مخابرات، داشبورد و گزارش‌دهی نظارت می‌کند. خدمات مدیریتی آن همچنین شامل نظارت بر تماس‌های پشتیبانی مشتری و سیستم‌های فروش بلیط و ادغام با ابزارهای شبکه مشتریان است، بنابراین NOC نقش بزرگی در تضمین تجربه مثبت مشتری ایفا می‌کند.

NOC ها را می توان به صورت داخلی(اغلب در مرکز داده) ساخته و در محل قرار داد،یا این عملکرد را می توان به یک شرکت خارجی که متخصص در نظارت و مدیریت شبکه و زیرساخت است، برون سپاری کرد. صرف نظر از طراحی، کارکنان NOC مسئول تشخیص مسائل و تصمیم گیری سریع در مورد چگونگی حل آنها هستند.

هدف NOC

به بیان ساده، هدف هر NOC حفظ عملکرد و در دسترس بودن شبکه بهینه و اطمینان از زمان کار مداوم است. NOC مجموعه ای از فعالیت های حیاتی را مدیریت می کند، از جمله:

  • نظارت بر شبکه برای مشکلاتی که نیاز به توجه ویژه دارند، از جمله مواردی که از منابع خارجی سرچشمه می گیرند.
  • مدیریت سرور، شبکه و دستگاه، از جمله نصب نرم افزار، به روزرسانی، عیب یابی و توزیع در همه دستگاه ها.
  • پاسخ به حوادث، از جمله مدیریت قطعی برق و مسائل مربوط به خطوط ارتباطی.
  • امنیت، از جمله نظارت، تجزیه و تحلیل تهدید و استقرار ابزار، در ارتباط با عملیات امنیتی.
  • پشتیبان گیری و ذخیره سازی
  • مدیریت داده های ایمیل، صوتی و تصویری.
  • مدیریت Patch
  • فایروال و سیستم جلوگیری از نفوذ و پشتیبانی از آنتی ویروس
  • اجرای Policy
  • بهبود خدمات از طریق جمع آوری بازخوردها و توصیه های کاربران

 

مدیریت شبکه و نظارت بر عملکرد هرگز سخت تر از این نبوده است. سازمان‌های امروزی با شبکه‌های پیچیده‌تر سر و کار دارند – آنها دارای دفاتری هستند که در سراسر جهان فعالیت می‌کنند، کارمندانی که از خانه کار می‌کنند و تعداد زیادی دستگاه برای مدیریت و نظارت دارند.

حجم کاربران، ترافیک وب‌سایت و بدافزارها همگی می‌توانند بر عملکرد شبکه تأثیر بگذارند، بنابراین احتمال بروز مشکلات می‌تواند تقریباً از هر جایی باشد. حتی مشکلات به ظاهر کوچک می تواند منجر به خرابی شود که می تواند بر بهره وری و توانایی شما برای برآورده کردن نیازهای مشتریان ویران کند.

چند سال پیش، گارتنر گزارشی منتشر کرد مبنی بر اینکه یک دقیقه از کار افتادگی می تواند 5600 دلار برای یک شرکت هزینه داشته باشد. قطع شدن شبکه به درآمد صدمه می زند، بهره وری را از بین می برد و شهرت تیم فناوری اطلاعات شما و سازمان بزرگتر را خدشه دار می کند. با در نظر گرفتن این موضوع، NOC ها به طور خاص برای جلوگیری از خرابی طراحی شده اند، به طوری که مشتریان و کاربران داخلی حتی در صورت وقوع حوادث یا قطعی های اجتناب ناپذیر متوجه آن نمی شوند.

نقش های کلیدی در NOC

در NOC، تیمی از تکنسین‌ها – مهندسان، تحلیلگران یا اپراتورهای NOC – و احتمالاً چندین رهبر تیم یا سرپرست شیفت پیدا خواهید کرد. کارکنان NOC به مجموعه مهارت های خاصی در نظارت، نگهداری و حل سریع مسائل عملکرد در شبکه نیاز دارند. این سطح از دانش معمولاً فراتر از محدوده متخصصان غیرمتخصص فناوری اطلاعات است. تکنسین های NOC معمولاً تجربه کاری قابل توجهی دارند، به ویژه در نظارت بر شبکه و ابزار. بسیاری نیز دارای گواهینامه های پیشرفته در این زمینه هستند.

طراحی NOC

در طراحی ایده آل به NOC اتاق مخصوص خود را اختصاص می دهد. ممکن است یک دیوار با صفحه‌های ویدئویی پوشانده شود، که هر یک نگاهی بی‌درنگ به عملکرد کلی شبکه، همراه با حوادث فعال و آلارم‌ها نشان می‌دهد. نمایشگرهای ویدئویی در یک شبکه تنظیم شده و به هم متصل می شوند تا بتوانند به عنوان یک واحد بزرگ و با وضوح بالا کار کنند. اندازه فضای فیزیکی و تیم NOC به اندازه سازمان و مرکز داده بستگی دارد.

به طور معمول، یک NOC یک رویکرد سلسله مراتبی برای مدیریت حوادث اتخاذ می کند. تکنسین‌ها معمولاً بر اساس مهارت و تجربه‌شان در حل مسائل خاص طبقه‌بندی می‌شوند – سطح 1، 2 یا 3. هنگامی که یک تکنسین NOC مشکلی را کشف می کند، بلیطی ایجاد می کند که موضوع را بر اساس نوع هشدار و شدت آن به همراه معیارهای دیگر دسته بندی می کند. اگر تکنسین NOC که به یک سطح مشکل اختصاص داده شده است نتواند آن را به سرعت حل کند، به سطح بعدی می رود و تا زمانی که مشکل جاری به طور کامل حل شود به تشدید ادامه می دهد. ترکیبی از تجهیزات قدرتمند و کارکنان بسیار ماهر که تحت پروتکل‌های بسیار خاص عمل می‌کنند، NOC را قادر می‌سازد تا بدون توقف کار کند.

 

گروه تکتاکام یکی از معدود شرکت هایی است که خدمات مربوط به مرکز عملیات شبکه (NOC) را ارائه می نماید و تمامی مراحل کار را به صورت مستند شده در اختیار کار فرما قرار می دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگيرید